Immigratierecht voor internationaal talent

U woont in Nederland voor werk of voor studie. Dan hebt u te maken met het Nederlandse migratierecht, dat soms best ingewikkeld kan zijn. Mynta Law is van alle verschillende regels en ontwikkelingen goed op de hoogte. Ons specialisme maakt voor talloze internationals in Nederland het verschil. Wij adviseren objectief, doortastend en deskundig, behandelen verblijfsaanvragen efficiënt en zorgvuldig, en helpen bij tal van andere immigratierechtelijke zaken.

Aanvragen van verblijfsvergunningen

Een verblijfsvergunning aanvragen zorgt bijna altijd wel voor een beetje stress. Mynta Law kan dat niet voorkomen. Wel kunnen wij, door duidelijke informatie te geven, de stress voor u tot een minimum beperken. Wij helpen jaarlijks vele tientallen internationals die naar Nederland willen komen of hier willen blijven met het voorbereiden van hun verblijfsaanvragen. Wij beoordelen allereerst wat de mogelijkheden zijn. Daarin zijn wij vindingrijk en oplossingsgericht, maar wel realistisch. Wij stellen de aanvraag vervolgens samen, en behandelen die uiteraard ook.

Wijzigen van verblijfsvergunningen

Hebt u al een verblijfsvergunning in Nederland, dan moet u bij het maken van persoonlijke beslissingen vaak rekening houden met de mogelijke consequenties voor uw verblijfsrecht. Een baan opzeggen kan tot intrekking van uw verblijfsvergunning leiden, net als de beëindiging van een relatie. Mynta Law helpt internationals in Nederland door dit soort fases heen door verblijfsvergunningen op tijd te laten wijzigen. Wij zoeken naar mogelijke alternatieven en adviseren over de voorwaarden die daarbij gelden. Wij zijn hierin vindingrijk, hebben kennis van het hele migratierecht, en vinden daardoor oplossingen die anderen niet zien. Uiteraard behandelen wij ook de nodige aanvragen.

Opbouw van verblijfsrecht en 'verblijfsgaten'

Hoe langer u met een verblijfsvergunning in Nederland woont, hoe sterker uw positie wordt, en hoe groter uw bescherming. Onderbrekingen in uw verblijf, vaak ook “verblijfsgaten” genoemd, doen uw verblijfsopbouw echter teniet, en wilt u daarom voorkomen. Mynta Law kan hierbij helpen omdat wij als specialisten op tijd doorhebben wanneer een verblijfsgat dreigt te ontstaan. Daar kunnen wij maatregelen tegen nemen. Wij zorgen ervoor dat een nieuwe verblijfsaanvraag op tijd wordt ingediend, en uw rechtmatig verblijf in Nederland niet wordt onderbroken.

Bijstand bij (voornemens tot) intrekking van verblijfsvergunningen

De IND controleert regelmatig of nog aan alle voorwaarden van een verblijfsvergunning wordt voldaan. Naar aanleiding hiervan kan de IND verblijfsvergunningen intrekken. Mynta Law heeft ruime ervaring met het succesvol opkomen tegen intrekkingsbesluiten. Indien u met de intrekking van uw verblijfsvergunning wordt geconfronteerd, dan kan Mynta Law u hierin effectief bijstaan.

Bezwaar en (hoger) beroep

Een groot deel van de wijzigingen in het migratierecht vindt zijn oorsprong in de rechtszaal. Effectief procederen vereist veel kennis van het recht, vindingrijkheid en overtuigingskracht. Mynta Law is van al deze kwaliteiten voorzien, en heeft ruime proceservaring voor de Nederlandse vreemdelingenrechter, en zelfs het Hof van Justitie van de Europese Unie.

Vaste tarieven, dus geen financiële verrassingen

Mynta Law hanteert waar mogelijk vaststaande tarieven voor de behandeling van een specifieke zaak. Ons tarief is marktconform. Als u Mynta Law inschakelt, dan weet u dus vooraf wat uw kosten zijn.

Benieuwd wat Mynta Law voor u kan betekenen? Neem contact met ons op!

Bel ons op +31 (0)70 – 205 11 60

Direct afspraak maken

George Qiao, LL.M.

Nadine Vrijsen, LL.M.